Raadsvergadering 23 mei 2024
- Plaats
- Raadzaal (Paul Rüpp-zaal)
- Tijd
- 19:30 uur
- Voorzitter
- Hans van der Pas
De vergadering is terug te bekijken via: [Raadsvergadering (royalcast.com)](https://channel.royalcast.com/maashorst/#!/maashorst/20240523_1)
Documenten
Agenda
- 1 - Opening en mededelingen
- 2 - Vaststelling agenda en trekking nummer voor hoofdelijke stemmingen
- 3 - Afscheid vertrekkende raadsleden, toelating en beëdiging nieuwe raadsleden, en benoeming commissielid niet-zijnde raadslid
-
3.a - Toelating raadslid T.J.E. (Theo) de Veer
Mevrouw C.D.M. Henst, raadslid voor de fractie Maashorst Vooruit, heeft aan de voorzitter van de gemeenteraad gevraagd om haar ontslag te verlenen als lid van de gemeenteraad. De heer T.J.E. de Veer is in haar plaats benoemd tot lid van de gemeenteraad. De raad moet beslissen of hij wordt toegelaten als nieuw raadslid. Daarnaast moet de raad beslissen of de heer De Veer wordt benoemd tot lid van de commissie Ruimte, Economie en Financiën.
Voorgesteld besluit
De heer T.J.E. (Theo) de Veer toe te laten als lid van de raad van de gemeente Maashorst ter vervanging van mevrouw C.D.M. (Charlotte) Henst.
De heer T.J.E. (Theo) de Veer te benoemen tot lid van de raadscommissie Ruimte, Economie en Financiën.
-
3.b - Toelating raadslid M.J.M. (Tinie) Kardol
De heer C.J. Keizer, raadslid voor de fractie UdenPlusLanderd, heeft aan de voorzitter van de gemeenteraad gevraagd om zijn ontslag te verlenen als lid van de gemeenteraad. De heer M.J.M. Kardol is in zijn plaats benoemd tot lid van de gemeenteraad. De raad moet beslissen of hij wordt toegelaten als nieuw raadslid. Daarnaast moet de raad beslissen of de heer Kardol wordt benoemd tot lid van de commissie Samenleving en Bestuur.
Voorgesteld besluit
De heer M.J.M. (Tinie) Kardol toe te laten als lid van de raad van de gemeente Maashorst ter vervanging van de heer C.J. (Cees) Keizer.
De heer M.J.M. (Tinie) Kardol te benoemen tot lid van de raadscommissie Samenleving en Bestuur.
-
3.c - Benoeming commissielid niet-zijnde raadslid C.D.M. (Charlotte) Henst
Mevrouw C.D.M. Henst heeft ontslag genomen als raadslid, maar heeft aangegeven wel door te willen gaan als lid van de commissie Samenleving en Bestuur. De fractie van Maashorst Vooruit heeft haar daarom voorgedragen als commissielid niet-zijnde-raadslid. De raad moet hierover een besluit nemen.
Voorgesteld besluit
Mevrouw C.D.M. (Charlotte) Henst te benoemen tot commissielid niet-zijnde raadslid voor de fractie van Maashorst Vooruit.
Mevrouw C.D.M. (Charlotte) Henst te benoemen tot lid van de raadscommissie Samenleving en Bestuur voor de fractie Maashorst Vooruit
-
4 - Vaststelling besluitenlijst van de raadsvergadering van 4 april 2024
De raad wordt gevraagd de besluitenlijst van de vorige vergadering vast te stellen.
-
5 - Ingekomen stukken (inclusief raadsinformatiebrieven en afdoening zaken)
De raad wordt gevraagd in te stemmen met de voorgestelde wijze van afdoening van de ingekomen stukken.
Op 21 mei 2024 heeft de griffie een aangepaste lijst toegevoegd, omdat oorspronkelijk bij [ingekomen stuk 936 (Jaarstukken 2023, begroting 2024, begroting 2025 van GGD Hart voor Brabant)](https://maashorst.bestuurlijkeinformatie.nl/Reports/Item/538faf96-10fe-4381-9e43-54baf497354e) ten onrechte afdoening "Voor kennisgeving aannemen" was opgenomen in plaats van de afdoening "In handen van college stellen voor uitbrengen van pre-advies". Dit is nu aangepast.
-
6 - Rondvraag
Raadsleden die tijdens de rondvraag vragen willen stellen, melden dit onder aanduiding van het onderwerp ten minste 24 uur voor aanvang van de rondvraag schriftelijk bij de voorzitter.
-
7 - HAMERPUNTEN
Door de raadscommissies zijn onderstaande raadsvoorstellen geagendeerd als hamerstuk.
-
7.a - Raadsvoorstel Regionaal beleidsprogramma jeugdhulp 2024-2028 Noord Oost Brabant
In dit raadsvoorstel vraagt de gemeente aan de gemeenteraad om ‘ja’ te zeggen tegen het Regionaal Beleidsprogramma Jeugdhulp dat zij hebben opgesteld. In dit plan staat hoe de gemeente wil omgaan met zaken als jeugdhulp, het uitvoeren van kinderbeschermingsmaatregelen en het tegengaan van eenzaamheid en drugsgebruik onder jongeren. Het vorige plan liep tot en met 2023. Daarom was het nodig om een nieuw beleidsplan te maken. In het raadsvoorstel lees je meer over het plan.
- Getekend Raadsvoorstel Regionaal beleidsprogramma jeugdhulp 2024-2028 Noord Oost Brabant (370.8K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Getekend Raadsbesluit Regionaal beleidsprogramma jeugdhulp 2024-2028 Noord Oost Brabant (282.8K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 1. Regionaal JeugdBeleidsprogramma jeugd 2024 - 2028 (17.3M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Antwoorden op technische vraag SP over Regionaal beleidsprogramma jeugdhulp (55.4K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Antwoorden op technische vraag Maashorst Vooruit over beleidsprogramma jeugdhulp (101.1K) (Deze link gaat naar een andere website)
-
7.b - Raadsvoorstel Sport- en Beweegvisie 2024-2030 'Natuurlijk gezond bewegen'
Sporten en bewegen is belangrijk. Gemeente Maashorst heeft daarom een visie over dit thema geschreven. Hierin staat onder andere dat ze het sportaanbod op peil willen houden in de gemeente en dat ze inwoners willen stimuleren om te sporten en te bewegen. Deze visie is een beleidsdocument. Dit betekent dat het document de gemeente helpt om de juiste keuzes te maken in de uitvoering. Én het helpt om beter en sneller aansluiting te vinden met andere beleidsplannen. De gemeente vraagt aan de gemeenteraad om ‘ja’ te zeggen tegen dit raadsvoorstel.
3-5-2024: de Sport- en beweegvisie (bijlage 1) is omgezet in de huisstijl van Maashorst. Ook zouden alle links in het document moeten werken.
- Getekend Raadsvoorstel Sport- en Beweegvisie Natuurlijk gezond bewegen (370.3K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Getekend Raadsbesluit Sport- en Beweegvisie Natuurlijk gezond bewegen (282.7K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 1 Sport- en Beweegvisie 2024-2030 Natuurlijk gezond bewegen (896.3K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage bij bijlage 1 - Eindrapportage sport- en beweegvisie gemeente Maashorst (SSNB) (19.1M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 1 Sport- en Beweegvisie 2024-2030 Natuurlijk gezond bewegen (oude versie) (840.5K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Beantwoording technische vraag van GroenLinks RV Sport- en Beweegvisie 2024-2030 'Natuurlijk gezond bewegen' (120.8K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Hyperlinks van voetnoten Sport- en Beweegvisie Maashorst (49.9K) (Deze link gaat naar een andere website)
-
7.c - Raadsvoorstel Cirkel Mulderke: optimalisatie schoolgebouw
In Uden-Zuid zitten twee scholen in één schoolgebouw: kindcentra Mulderke en Cirkel. Het aantal leerlingen op beide scholen stijgt, waardoor er meer ruimte nodig is. Ook is het gebouw toe aan een opknapbeurt. De gemeente wil bijvoorbeeld de ventilatie en isolatie verbeteren en slechte kozijnen laten vervangen. Dit brengt veel kosten met zich mee. De gemeente heeft die kosten op een rij gezet. Het voorstel is verder om de kosten over de twee scholen en de gemeente te verdelen. De gemeente doet dus een voorstel wát er opgeknapt moet worden aan het schoolgebouw, hoeveel dat kost en ook wie dat gaat betalen. De gemeente vraagt aan de gemeenteraad om ‘ja’ te zeggen tegen dit raadsvoorstel.
- Getekend Raadsvoorstel Cirkel Mulderke- optimalisatie schoolgebouw (415.3K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Getekend Raadsbesluit Cirkel Mulderke optimalisatie schoolgebouw (286.1K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Getekende 11e begrotingswijziging 2024 Bijlage bij raadsbesluit Cirkel Mulderke (481.0K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Antwoorden op technische vragen van SP - CirkelMulderke optimalisatie schoolgebouw (52.9K) (Deze link gaat naar een andere website)
-
7.d - Raadsvoorstel Vaststelling bestemmingsplan Zeeland, Udenseweg ong. (naast nr. 1)
In Zeeland, naast de Udenseweg nummer 1, wil een initiatiefnemer graag een vrijstaande patiobungalow bouwen naast de woning die er al staat. De gemeente heeft onderzocht of dit kan en alle onderzoeken tonen aan dat het mag. De initiatiefnemer heeft ook alle omwonenden geïnformeerd over het plan. Als je een plan maakt, dan kan iedereen zes weken lang het plan bekijken. Als je een opmerking hebt over het plan of je bent het er niet mee eens, dan kun je dit aangeven. Je dient dan, zoals dat heet, een zienswijze in.
Twee partijen hebben dat gedaan. De twee partijen hebben een reactie gekregen op hun zienswijze en ze zijn tevreden over deze reactie. Het plan is door de zienswijzen ook op een paar kleine punten aangepast. Het plan is nu zover dat de gemeenteraad er een beslissing over mag nemen. Er wordt aan de gemeenteraad gevraagd om ‘ja’ te zeggen tegen dit plan.
- Getekend Raadsvoorstel Vaststelling bestemmingsplan Zeeland, Udenseweg ong. (naast nr. 1) (369.6K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Getekend Raadsbesluit Vaststelling bestemmingsplan Zeeland, Udenseweg ong. (naast nr. 1) (283.5K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 1 - Verbeelding ontwerpbestemmingsplan Zeeland, Udenseweg ong (naast nr.1) (205.9K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 2 - Regels ontwerpbestemmingsplan Zeeland, Udenseweg ong (naast nr. 1) (2.5M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 3 - Regels bijlage 1 Lijst aan huis gebonden activiteiten (24.0K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 4 - Regels Bijlage 2 Staat van bedrijfsactiviteiten (34.0K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 5 - Regels bijlage 3 Landschappelijk inpassingsplan (2.8M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 6 - Toelichting ontwerpbestemmingsplan Zeeland, Udenseweg ong (naast nr. 1) (15.7M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 7 - Toelichting bijlage 1 Landschappelijk inpassingsplan (2.8M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 8 - Toelichting bijlage 2 Akoestisch onderzoek (3.4M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 9 - Toelichting Bijlage 3 bodemonderzoek (162.1K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 10 - Nota van zienswijzen bestemmingsplan Zeeland, Udenseweg ong. (naast nr. 1) (50.6K) (Deze link gaat naar een andere website)
-
7.e - Raadsvoorstel Vaststellen bestemmingsplan De Kuipersweg Zeeland
In dit raadsvoorstel vraagt de gemeente aan de gemeenteraad om ‘ja’ te zeggen tegen het wijzigen van een bestemmingsplan. In Zeeland, aan de Kuipersweg 15, staat een sierteelt- en boomkwekerij. Een persoon wil met die kwekerij stoppen, de silo’s afbreken en de bedrijfsgebouwen die overblijven gebruiken als opslagplaats. Ook wil die persoon een mantelzorgwoning plaatsen.
Een stuk grond heeft een bepaalde functie. Alles wat je daar doet, bouwt of afbreekt, moet passen binnen dit zogeheten bestemmingsplan. De bestemming van Kuipersweg 15 is ‘agrarisch’. De plannen van de initiatiefnemer passen niet bij deze functie. Daarom heeft die persoon gevraagd of het bestemmingsplan veranderd kan worden naar ‘wonen’. Het college van de gemeente heeft dit onderzocht en geeft aan dat dit kan. In het raadsvoorstel leggen ze uit waarom zij dit vinden. Door de Gasunie heeft in een zienswijze aangegeven wat zij van de plannen vindt.
Aan de raad wordt gevraagd om 'ja' te zeggen tegen dit bestemmingsplan.
- Getekend Raadsvoorstel Vaststellen bestemmingsplan De Kuipersweg Zeeland (376.7K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Getekend Raadsbesluit Vaststellen bestemmingsplan De Kuipersweg Zeeland (283.4K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 1. Nota van zienswijzen (29.9K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 2. Verbeelding bestemmingsplan (306.4K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 3. Regels bestemmingsplan (3.3M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 4. Toelichting (4.5M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 5 - Bijlagen bij toelichting (3.8M) (Deze link gaat naar een andere website)
-
7.f - Raadsvoorstel Vaststellen bestemmingsplan "Inbreiding Pastoor van Winkelstraat 13"
In dit raadsvoorstel vraagt de gemeente aan de gemeenteraad om ‘ja’ te zeggen tegen een bestemmingsplan. In Schaijk, achter het pand aan de Pastoor van Winkelstraat 13, ligt een braakliggend terrein. Een persoon wil op die plek graag drie woningen bouwen. Je mag alleen iets bouwen als dat past binnen het bestemmingsplan.
Dat was niet geval. Daarom heeft die persoon gevraagd of het bestemmingsplan gewijzigd kan worden. Er is onderzoek gedaan of dit kan en het kan. Ook zijn er geen bezwaren (zienswijzen) gekomen vanuit de omgeving op dit plan. Omdat deze stappen zijn doorlopen, kan nu de raad er een besluit over nemen. In het raadsvoorstel lees je meer over het plan.
De raad wordt gevraagd om 'ja' te zeggen tegen dit plan en daarmee het bestemmingsplan vast te stellen.
- Getekend Raadsvoorstel Vaststellen bestemmingsplan ‘Inbreiding Pastoor van Winkelstraat 13’ (379.7K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Getekend Raadsbesluit Vaststellen bestemmingsplan ‘Inbreiding Pastoor van Winkelstraat 13’ (310.6K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 1 - Toelichting (2.2M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 1 bij Toelichting _Verkennend_bodemonderzoek (1.9M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 2 bij toelichting _Digitale Watertoets (77.2K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 3 bij Toelichting _Onderzoek industrielawaai (16.1M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 4 bij Toelichting _Archeologisch_onderzoek (3.7M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 5 bij Toelichting_Quickscan flora fauna (910.5K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 6 bij Toelichting_AERIUS stikstofdepositie (2.7M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 2 - Regels (294.9K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 3 - Verbeelding (468.4K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 1 ter informatie - Omgevingsdialoog (786.9K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 1 bij Regels Lijst activiteiten (105.7K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Antwoord technische vragen GroenLinks - Inbreiding Pastoor van Winkelstraat 13 (55.3K) (Deze link gaat naar een andere website)
-
7.g - Raadsvoorstel Vaststelling bestemmingsplan Leeuweriksweg - Land van Ravensteinstraat
In Uden, op de hoek van de Leeuweriksweg en de Land van Ravensteinstraat, stond eerst een politiebureau, brandweerkazerne en een basisschool. De gemeente wil daar nu 130 woningen bouwen, samen met een halfverdiepte parkeergarage en ruimtes voor (para)medische zorg en een buurtkamer. Ze willen hiermee ook de verbinding met de wijk Hoevenseveld, het centrum en het Bevrijdingspark verbeteren.
De gemeente heeft deze wens uitgewerkt in een plan met een ontwerp. Ook hebben zij met de omgeving gesproken over het plan. Iedereen kon zes weken lang het plan bekijken. Als je een opmerking hebt over het plan of je bent het er niet mee eens, dan kun je dit aangeven. Je dient dan, zoals dat heet, een zienswijze in. Dit heeft niemand gedaan. Met dit raadsvoorstel wordt aan de gemeenteraad gevraagd om ‘ja’ te zeggen tegen dit plan.
- Getekend Raadsvoorstel Vaststelling bestemmingsplan Leeuweriksweg - Land van Ravensteinstraat (380.6K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Getekend Raadsbesluit Vaststelling bestemmingsplan Leeuweriksweg - Land van Ravensteinstraat (283.0K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 2 Regels bestemmingsplan Leeuweriksweg - Land van Ravensteinstraat (2.9M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 1 Verbeelding bestemmingsplan Leeuweriksweg - Land van Ravensteinstraat (273.7K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 3 Toelichting bestemmingsplan Leeuweriksweg - Land van Ravensteinstraat (2.6M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 1 ter informatie- Verkennend bodemonderzoek (16.8M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 2 ter informatie - Nader bodemonderzoek (18.2M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 3 ter informatie - Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai (6.1M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 4 ter informatie - Akoestisch onderzoek ruimtelijke zonering busstation (6.2M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 5 ter informatie - Akoestisch onderzoek ruimtelijke zonering scholen (7.1M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 6 ter informatie - Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder (393.2K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 7 ter informatie - Akoestisch onderzoek cumulatie omgevingsgeluid (5.7M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 8 ter informatie - Quickscan Flora en Fauna (8.4M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 9 ter informatie - Nader onderzoek vleermuizen (4.5M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 10 ter informatie - Memo stikstofdepositie (4.5M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 11 ter informatie - Waterparagraaf (7.5M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 12 ter informatie - Archeologisch onderzoek (14.3M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 13 ter informatie - Verkeer en parkeren (13.3M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 14 ter informatie- Verslag omgevingsdialoog (tekstversie) (103.1K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Antwoord technische vraag GroenLinks over Raadsvoorstel Vaststelling bestemmingsplan Leeuweriksweg-Land van Ravensteinstraat (36.0K) (Deze link gaat naar een andere website)
-
7.h - Raadsvoorstel Vaststelling bestemmingsplan Uden, Torenweg 3
In dit raadsvoorstel wordt aan de gemeenteraad gevraagd om ‘ja’ te zeggen tegen het wijzigen van een bestemmingsplan. In Uden, aan de Torenweg 3, staat een varkenshouderij. Een persoon wil met die varkenshouderij stoppen en er een recreatiepark starten met camper- en kampeerplaatsen en vakantiehuisjes.
Een stuk grond heeft een bepaalde functie. Alles wat je daar doet, bouwt of afbreekt, moet passen binnen dit zogeheten bestemmingsplan. De bestemming van Torenweg 3 is ‘agrarisch’. De plannen van die persoon passen niet bij deze functie. Daarom heeft die persoon gevraagd of het bestemmingsplan veranderd kan worden naar ‘recreatie’. Het college van de gemeente heeft dit onderzocht en geeft aan dat dit kan. In het raadsvoorstel leggen ze uit waarom zij dit vinden.
Iedereen kon zes weken lang het plan bekijken. Als je een opmerking hebt over het plan of je bent het er niet mee eens, dan kun je dit aangeven. Je dient dan, zoals dat heet, een zienswijze in. Dit heeft niemand gedaan.
Aan de raad wordt gevraagd om 'ja' tegen het plan te zeggen en daarmee het bestemmingsplan vast te stellen.
- Getekend Raadsvoorstel Vaststelling bestemmingsplan Uden, Torenweg 3 (378.6K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Getekend Raadsbesluit Vaststelling bestemmingsplan Uden, Torenweg 3 (282.8K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 1. Toelichting (7.6M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 2. Toelichting bijlage 1 Rapport landschappelijke inpassing (1.1M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 3. Toelichting bijlage 2 Landschappelijke inpassingstekening (508.3K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 4. Toelichting Bijlage 3 Landschappelijke inpassingsschets (11.7M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 5. Toelichting bijlage 4 Kwaliteitsberekening (203.1K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 6. Toelichting bijlage 5 Akoestisch rapport (5.0M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 7. Toelichting bijlage 6 Beschikking Wet natuurbescherming 24 juni 2021 (133.0K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 8. Toelichting bijlage 7 Overzicht vergunde dieraantallen Wet natuurbescherming (88.3K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 9. Toelichting bijlage 8 Overzicht vergunde situatie milieu (320.6K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 10. Toelichting bijlage 9 Stikstofberekening beoogde situatie (640.4K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 11. Toelichting bijlage 10 Omgevingsdialoog (118.0K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 12. Toelichting bijlage 11 Principeverzoek (2.5M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 13. Toelichting bijlage 12 Principebesluit (1.9M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 14. Toelichting bijlage 13 Ontgrondingsmelding (190.4K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 15. Toelichting bijlage 14 Quickscan flora en fauna (2.0M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 16. Toelichtingbijlage 15 Mitigatieplan Huismussen (1.1M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 17. Toelichting bijlage 16 Nestkastjes (718.6K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 18. Toelichting bijlage 17 Bodemonderzoek (1.7M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 19. Toelichting bijlage 18 Vorm-vrije m.e.r. beoordeling (1.4M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 20. Toelichting bijlage 19 Vergunning werk aanleggen of uitvoeren (392.7K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 21. Toelichting bijlage 20 Historische toets t.b.v. vrijstelling bodemonderzoek (181.1K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 22. Toelichting bijlage 21 Aerius bouwfase (682.5K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 23. Regels (1.6M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 24. Regels bijlagen bij de regels (4.7M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 25. Verbeelding (282.3K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Ingekomen mail van inwoner gemeente Maashorst over vaststellen bestemmingsplan Torenweg 3 Uden (geanonimiseerd) (4.8M) (Deze link gaat naar een andere website)
-
7.i - Raadsvoorstel Vaststellen bestemmingsplan Sonhofweg 5-7 Uden
In Uden, aan Sonhofweg 5-7, wil de initiatiefnemer op die locatie het bedrijf verkleinen, van de bedrijfswoning een burgerwoning maken én het terrein vergroenen. Hiervoor is een ontwerp en een plan gemaakt. In dit plan staat onder andere dat ze gebouwen willen slopen, nieuwe panden willen bouwen en overbodige inritten en verhardingen willen verwijderen.
Iedereen kon het plan zes weken lang bekijken. Als je een opmerking hebt over het plan of je bent het er niet mee eens, dan kun je dit aangeven. Je dient dan, zoals dat heet, een zienswijze in. Dit heeft niemand gedaan. Het plan is nu dus zover dat de gemeenteraad er een beslissing over mag nemen. Met dit raadsvoorstel vraagt de gemeente aan de gemeenteraad om ‘ja’ te zeggen tegen dit plan.
- Getekend Raadsvoorstel vaststellen bestemmingsplan ‘Sonhofweg 5-7 Uden’ (384.2K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Getekend Raadsbesluit vaststellen bestemmingsplan ‘Sonhofweg 5-7 Uden’ (283.6K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 1. Nota van wijzigingen (25.3K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 2. Verbeelding (229.4K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 3. Toelichting (4.6M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 4. Toelichting bijlage 1 Landschappelijk inpassingsplan (2.2M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 5. Toelichting bijlage 2 Verkennend bodemonderzoek (10.0M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 6. Toelichting bijlage 3 AERIUS-berekening aanlegfase (808.7K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 7. Toelichting bijlage 4 AERIUS-berekening gebruiksfase (772.9K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 8. Toelichting bijlage 5 Quickscan flora en fauna (2.7M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 9. Toelichting bijlage 6 NIEUW Akoestisch onderzoek industrielawaai (4.5M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 10. Toelichting bijlage 7 Verslag omgevingsdialoog en ondertekende stukken (2.3M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 11. Regels (435.8K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 12. Regels bijlage 1 Staat van bedrijfsactiviteiten (28.4K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 14. Regels bijlage 3 Nota parkeernormen (538.6K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 13. Regels bijlage 2 Landschappelijk inpassingsplan (2.2M) (Deze link gaat naar een andere website)
-
7.j - Raadsvoorstel Vaststelling bestemmingsplan Graspeel 49 te Zeeland
In Zeeland, aan Graspeel 49, wil de initiatiefnemer graag een paardenfokkerij en een hondenfokkerij starten. Hiervoor hoeft niks nieuws gebouwd te worden: deze fokkerijen komen terecht in de gebouwen die al op dit adres staan. Het perceel heeft verder een agrarische functie. Dat betekent dat alles wat je op dit perceel bouwt en doet, moet passen bij die functie. De fokkerijen passen binnen deze functie. Het gaat hier dan ook om een lichte planologische aanpassing van de geldende planologische regels.
Iedereen kon het plan zes weken lang bekijken. Als je een opmerking hebt over het plan of je bent het er niet mee eens, dan kun je dit aangeven. Je dient dan, zoals dat heet, een zienswijze in. Dit heeft niemand gedaan. Het plan is nu dus zover dat de gemeenteraad er een beslissing over mag nemen. Met dit raadsvoorstel wordt de gemeenteraad om ‘ja’ te zeggen tegen dit plan.
- Getekend Raadsvoorstel Vaststelling Bestemmingsplan Graspeel 49, Zeeland (378.4K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Getekend Raadsbesluit Vaststelling Bestemmingsplan Graspeel 49, Zeeland (283.5K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 1. Toelichting en regels (8.5M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 2. Regels bijlage 1 Beplantingsplan (2.7M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 3. Regels bijlage 2 Memo mkm (534.3K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 4. Toelichting bijlage 1 Inrichtingsschets (2.1M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 5. Toelichting bijlage 2 Beplantingsplan (2.7M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 6. Toelichting bijlage 3 Memo mkm (534.3K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 7. Toelichting bijlage 4 Haalbaarheidstoets (11.6M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 8. Toelichting bijlage 5 Akoestisch onderzoek industrielawaai (2.1M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 9. Verbeelding (241.0K) (Deze link gaat naar een andere website)
-
8 - BESPREEKPUNTEN
Door de raadscommissies zijn onderstaande raadsvoorstellen geagendeerd voor bespreking.
-
8.a - Raadsvoorstel Vaststellen Omgevingsvisie gemeente Maashorst
De Omgevingsvisie is een plan waarin staat hoe gemeente Maashorst met de leefomgeving in onze gemeente wil omgaan. Waar komen huizen en bedrijven? Hoe beschermen we de natuur? En hoe zorgen we dat inwoners gezond oud kunnen worden? Het is dus een heel breed plan die gaat over thema’s als ruimte, water, milieu, natuur, landschap, wonen, gezondheid, verkeer, mobiliteit en cultureel erfgoed.
De Omgevingsvisie stelt dus kaders en randvoorwaarden. Dit helpt de gemeente om keuzes te maken in wat ze wel en niet doen binnen deze thema’s. En ook hóe ze dat doen. Aan het plan is 2,5 jaar gewerkt samen met inwoners, bedrijven, organisaties en medewerkers van de gemeente. In dit raadsvoorstel vraagt de gemeente aan de gemeenteraad of ze ‘ja’ willen zeggen tegen dit raadsvoorstel.
Mooi om te weten: de gemeente heeft dit plan opgesteld, omdat door een nieuwe wet alle gemeenten verplicht zijn een Omgevingsvisie te maken. Vanaf 1 januari 2024 hebben gemeente 3 jaar de tijd om zo’n visie te maken. Gemeente Maashorst wilde zo snel mogelijk over een visie beschikken, zodat ze vanaf het begin de juiste keuzes kunnen maken. Daarom zijn ze 2,5 jaar geleden begonnen aan het plan.
Op het plan kon een formele reactie, 'zienswijze', worden ingediend. In de zienswijze kan worden aangeven met welke punten je het eens bent en met welke niet. Er zijn 57 zienswijzen ingediend. In de nota van zienswijzen staat wat de gemeente met de zienswijze heeft gedaan. De ontwerp Omgevingsvisie is naar aanleiding daarvan daar waar dit nodig werd gevonden aangepast. De onafhankelijke Commissie voor de milieueffectrapportage heeft over de Omgevingseffect rapportage geadviseerd. Dat advies is toegevoegd aan de stukken bij het voorstel.
Het plan is nu zover dat de raad wordt gevraagd de Omgevingsvisie vast te stellen.
24 april 2024: het college heeft op 22 april 2024 een aangepaste nota van zienswijzen vastgesteld. Bij zienswijze 16 stond als indiener “Zienswijze 16 - Buurtvereniging Pastoor van Winkelstraat”. Dit was niet juist. De zienswijze is niet namens de buurtvereniging maar op persoonlijke titel namens meerdere buurtbewoners ingediend. Dit is nu aangepast. De zienswijze titel is daarom aangepast naar ‘Zienswijze 16”.
21 mei 2024: naar aanleiding van de bespreking van de Omgevingsvisie in de vergadering van de commissie Ruimte, Economie en Financiën van 16 mei 2024 heeft het college enkele (kleine) wijzigingen in de Omgevingsvisie vastgesteld. Het college vraagt de raad de nieuwe versie (zie bijlage 1) vast te stellen. In het document 'Tekstwijzigingen Omgevingsvisie naar aanleiding van bespreking in de commissie REF van 16 mei 2024' zijn de wijzigingen nader toegelicht.
22 mei 2024: naar aanleiding van een toezegging tijdens de vergadering van de commissie Ruimte, Economie en Financiën van 16 mei 2024 is een overzicht toegevoegd welke onderzoeken/trajecten er nu of in de toekomst lopen in relatie tot de ingediende zienswijzen. Ook is nog een ingekomen stuk van een inwoner uit Reek toegevoegd.
- Getekend Raadsvoorstel Vaststellen Omgevingsvisie gemeente Maashorst (389.8K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Getekend Raadsbesluit Vaststellen Omgevingsvisie gemeente Maashorst (282.3K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 1. Omgevingsvisie gemeente Maashorst (50.4M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 1. Omgevingsvisie gemeente Maashorst (oude versie) (50.3M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 2. Omgevingseffectrapportage (11.0M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 3. Aangepaste Nota van zienswijzen (540.7K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 3. Nota van zienswijzen (oude versie) (451.4K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 4. Ingediende zienswijze (62.0M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 5. Advies commissie MER (571.8K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 6. Verwerking van Advies commissie MER (123.7K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 7. Verwerking input commissie REF (97.8K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage 8. Visual Omgevingsvisie (514.7K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Tekstwijzigingen Omgevingsvisie naar aanleiding van bespreking in de commissie REF van 16 mei 2024 (100.5K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Beantwoording technische vraag van VVD over Raadsvoorstel Vaststellen Omgevingsvisie gemeente Maashorst (487.0K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Ingekomen stuk van een inwoner van Reek - Amendementen Omgevingsvisie (geanonimiseerd) (68.3K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Ingekomen stuk van een inwoner van Reek - Bijlage 1. Oude kaart Reek, Noord Brabant (735.7K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Ingekomen stuk van een inwoner van Reek - Bijlage 2. Kaarten Atlas Leefomgeving (4.9M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Reactie aan de raad van inwoner gemeente Maashorst op Omgevingsvisie (geanonimiseerd) (595.3K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Commentaar op omgevingsvisie en beantwoording van mijn reactie op de omgevingsvisie (geanonimiseerd) (1.5M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Inspraakbrief griffie inwoner gemeente Maashorst (71.4K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Bijlage bij inspraakbrief - Beslissing op bezwaar geurbeheersplan Schuifelenberg 2 Heiderhoeve door gemeente (11.8M) (Deze link gaat naar een andere website)
- Schriftelijke beantwoording toezegging - Overzicht acties zienswijzen i.r.t. lopende onderzoeken, trajecten en werkzaamheden (112.2K) (Deze link gaat naar een andere website)
- Ingekomen stuk van een inwoner van Reek - Nieuw (aangepast) amendement-2 (geanonimiseerd) (22 mei toegevoegd) (93.8K) (Deze link gaat naar een andere website)
-
9 - Motie vreemd aan de orde van de dag - Verslag klachten en bezwaren over hulp bij het huishouden AANGENOMEN
Op 17 mei 2024 heeft de heer Snoeks (SP Maashorst) een motie vreemd aan de orde van de dag aangekondigd met als onderwerp 'Verslag klachten en bezwaren over hulp bij het huishouden'. Deze motie wordt mede ingediend door GroenLinks, UdenPlusLanderd, VVD, Gewoon Uden en PRO.
- 10 - Sluiting