Archeologie
Heb jij bouw-, sloop-, of andere plannen die de bodem verstoren? Misschien moet je dan eerst archeologisch onderzoek doen. Dit hangt af van je plannen en de plek waar je aan het werk gaat.
In het Omgevingsplan (Deze link gaat naar een andere website) en in de Nota Archeologie gemeente Maashorst 2023 (Deze link gaat naar een andere website) vind je de plaatselijke regels. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons via frontofficevth@gemeentemaashorst.nl.
Bij de regels rondom archeologische monumentenzorg gaan we uit van archeologische verwachtings- en beleidskaarten. We zijn bezig om deze beleidskaarten aan te passen. Uiteindelijk nemen we deze regels dan op in het Omgevingsplan.
Archeologische vondst melden
Vind je per toeval voorwerpen met archeologische waarde? Bijvoorbeeld bij werkzaamheden in de tuin, op een omgeploegde akker of tijdens het zoeken met een metaaldetector? Dan moet je deze melden en 6 maanden beschikbaar houden voor onderzoek. Je hoeft trouwens niet te betalen voor eventuele onderzoekskosten. De vondst blijft jouw eigendom.
Meld je ontdekking (vondst) via het Vondstmeldingsformulier (cultureelerfgoed.nl) (Deze link gaat naar een andere website). Het melden van vondsten helpt om de archeologie in onze gemeente beter in kaart te brengen.
Meer Bouwen en wonen
- Bestemmingsplannen
- Bodem
- Bomen kappen
- Bouwtekeningen opvragen
- Groen- en reststroken
- Grond en vastgoed
- Hond uitlaten
- Houtstook
- Huisnummer aanvragen
- Inwoning
- Kabels en leidingen (graafmelding)
- Kavelwinkel
- Mantelzorgwonen
- Melden sloopwerkzaamheden
- Meldpunt bij problemen met verhuurders (Wet goed verhuurderschap)
- Monument
- Omgevingsvergunning
- Onderzoek woonbehoefte
- Planschade
- Pré-mantelzorgwoningen
- Regels voor behoud sociale huur- en koopwoningen
- Rioolaansluiting
- Starterslening
- Stookvergunning
- Verhuur leegstaande woning
- Voorwerpen en voertuigen aan de weg plaatsen
- Watertoets en standaard waterparagraaf
- Welstand