Activiteitenfonds
Heb je een laag inkomen en is het daarom niet mogelijk om mee te doen aan maatschappelijke activiteiten, zoals een zwembadbezoek, muzieklessen, lidmaatschap van een (sport)club of bibliotheek? Dan kun je gebruik maken van het activiteitenfonds.
Is het voor jou financieel niet mogelijk om jouw kind(eren) mee te laten doen aan activiteiten? Misschien kunnen we ook hierbij helpen. Kijk voor meer informatie op de pagina Kindpakket.
Voorwaarden activiteitenfonds
Om een bijdrage vanuit het activiteitenfonds aan te vragen, moet je:
- 18 jaar of ouder zijn en in de gemeente Maashorst wonen;
- langer dan 6 maanden een inkomen onder de 120% van de bijstandsnorm hebben. Dit geldt ook voor een eventuele partner.
Je mag het geld van het activiteitenfonds gebruiken voor:
- kosten voor sociale, culturele en sportactiviteiten. Abonnementen en seizoenkaarten voor bijvoorbeeld het zwembad, de schouwburg, de bibliotheek, musea en sportverenigingen.
- contributies (lesgeld of abonnement) en attributen (bijvoorbeeld sportkleding) als je lid bent van een vereniging of een club. Denk hierbij aan sportverenigingen, hobbyclubs, ouderenverenigingen, buurtverenigingen, politieke partijen en vakbonden, jeugd- en jongerenwerk en dansles.
- cursusgelden (bedrag voor een cursus of training) voor hobby en creativiteit op het gebied van jongerenwerk, volwasseneneducatie, kunstzinnige vorming, club- en buurthuiswerk en emancipatieactiviteiten.
- eenmalige activiteiten zoals excursies en uitstapjes naar dierentuin of attractiepark, theater- of bioscoopbezoek, sportwedstrijden en festivals.
Let op: bewaar bewijs waaruit blijkt dat je het geld hebt gebruikt voor een van de activiteiten die hier boven staan. Achteraf kunnen wij je hierom vragen.
Aanvragen activiteitenfonds
Er zijn twee manieren om een aanvraag in te dienen.
- Ontvang je een uitkering van de Participatiewet (IOAW-uitkering of een periodieke bijzondere bijstand) van de gemeente Maashorst? Gebruik dan het Aanvraagformulier Minimavoorzieningen en bijzondere bijstand (PDF, 271.0 kB). Dit geldt ook als je in de afgelopen 12 maanden al eerder bijzondere bijstand kreeg. Voorwaarde is dan wel dat jouw situatie hetzelfde is gebleven.
- In alle andere gevallen (dus als je nu geen uitkering ontvangt) gebruik je het Aanvraagformulier Minimavoorzieningen en bijzondere bijstand (zonder lopende uitkering) (PDF, 292.6 kB).
Stuur jouw ondertekende aanvraag en eventuele bijlagen naar de gemeente Maashorst, t.a.v de afdeling Sociaal Domein, Postbus 83, 5400 AB Uden. Of doe ze in de brievenbus van het gemeentehuis.