Verhuizen vanuit het buitenland
Kom je vanuit het buitenland in Maashorst wonen en blijf je het komende half jaar minstens 4 maanden in Nederland? Schrijf je dan binnen 5 dagen na aankomst in bij de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente Maashorst. Maak hiervoor een afspraak op het gemeentehuis.
Blijf je het komende half jaar korter dan 4 maanden in Nederland? Dan moet je je waarschijnlijk in laten schrijven in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). Kijk voor meer informatie hierover op de website van de Rijksoverheid (Deze link gaat naar een andere website).
Verhuizing doorgeven
Maak voor het inschrijven een afspraak door te bellen met 0413 - 28 19 11. Je kunt dan vragen stellen, een afspraak maken en hoort wat er nodig is. Heb je een partner en/of kinderen die zich ook moet(en) laten inschrijven? Geef dit door tijdens het telefoongesprek. Iedereen die zich moet laten inschrijven, moet meekomen naar de afspraak.
Dit neem je mee
- Het helemaal ingevulde inschrijfformulier 'vestiging vanuit het buitenland':
- Alle identiteitsbewijzen die je hebt, dus paspoort, identiteitskaart, rijbewijs en verblijfsdocument.
- Een reisdocument of ander document waaruit jouw nationaliteit blijkt.
- Bewijs dat je hier woont: een huur- of koopovereenkomst.
- Als je geen huur- of koopovereenkomst hebt, moet je een ingevulde toestemmingsverklaring inwoning (PDF, 76.8 kB) meenemen. De hoofdbewoner moet deze verklaring ondertekenen. Je moet ook een kopie van een geldig legitimatiebewijs van de hoofdbewoner meenemen.
- Als je uit Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius of Sint Maarten komt, moet je een bewijs van uitschrijving meenemen.
- Originele gelegaliseerde (Deze link gaat naar een andere website)en vertaalde documenten uit het buitenland. Zowel van jezelf, jouw partner als je kinderen. Denk daarbij aan een geboorteakte, trouwpapieren of echtscheidingsakte.
Rechtmatig verblijf
Je verblijf in Nederland moet rechtmatig zijn. Dat betekent dat je:
- de Nederlandse nationaliteit hebt; of
- de nationaliteit van een ander land uit de Europese Unie hebt; of
- een geldige verblijfsvergunning hebt.
Ben je binnen een half jaar langer dan 90 dagen achter elkaar in Nederland? Dan kun je een verblijfsvergunning aanvragen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) (Deze link gaat naar een andere website).
Burgerservicenummer
Het Burgerservicenummer (BSN) is jouw eigen persoonsnummer voor contact met de overheid. Bijvoorbeeld voor zorg of belastingen. Als je ten minste 4 maanden in Nederland blijft, dan krijg je na je verhuisaangifte een BSN.
Terugverhuizen naar Nederland
Woon je in het buitenland en wil je terugverhuizen naar Nederland? Dan moet je je inschrijven zoals hierboven staat uitgelegd. Wil je meer weten? Op de website van de Rijksoverheid staat wat je moet regelen vóór en na je terugverhuizing naar Nederland (Deze link gaat naar een andere website).