Groen licht voor uitbreiding Autisme Centrum Reek

Geplaatst op donderdag 26 oktober 2023

Het Regionaal Autisme Centrum wil op de locatie De Boerderij aan de Schaijksestraat 11 in Reek zestien wooneenheden realiseren. Maashorst wil daar in principe en onder voorwaarden medewerking aan verlenen, zo hebben B en W deze week besloten.

De huidige huisvesting is niet meer toekomstbestendig. Daarnaast heeft het centrum de wens om de zorgbehoevenden zoveel mogelijk centraal te huisvesten. Het plan is om zeven wooneenheden te realiseren in de bestaande langgevelboerderij en negen wooneenheden op het erf. De historische langgevelboerderij en het naastgelegen bakhuisje worden gerenoveerd/gerestaureerd. De direct omwonenden zijn inmiddels door het centrum geïnformeerd over de plannen.

De nieuwbouwplannen passen niet binnen het huidige bestemmingsplan. Het college wil er in principe toch medewerking aan verlenen. Wethouder Franko van Lankvelt (Ruimtelijke ontwikkeling, Wonen): “Ook vanuit het sociaal domein is er behoefte aan uitbreiding van het centrum. De gewenste uitbreiding voorziet dan ook prima in de woonbehoefte van deze speciale doelgroep. Vanuit de historie gezien zijn de huidige bewoners bovendien al helemaal ingeburgerd in het dorp.”

Maashorst wil wel dat de uitbreiding goed wordt ingepast in de cultuurhistorisch waardevolle bebouwing. De langgevelboerderij moet ook een volwaardige functie krijgen. Met het realiseren van woonplekken in de oude boerderij wordt daaraan voldaan.
Het is nog niet bekend wanneer de benodigde procedures gaan starten.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?