Je kunt op dit moment onze digitale formulieren (bijvoorbeeld voor het aanvragen van paspoort of rijbewijs) niet gebruiken. We zijn bezig met een update zodat we onze digitale dienstverlening goed op orde houden. We verwachten dat alle digitale formulieren op 4 juli rond 07.00 uur weer werken. Alvast onze excuses voor het ongemak.

Zonneparken: 50 procent lokaal eigendom

Geplaatst op dinsdag 14 november 2023

Maashorst is gestart met de inschrijving voor 30 hectare zonneparken, met een maximum van 20 hectare per park. Wethouder Jeroen van den Heuvel (Duurzaamheid, klimaat en energie): “En de omgeving moet daarvan kunnen meeprofiteren.”

Maashorst wil 30 hectare zonneparken toestaan binnen de gemeente. We stellen uiteraard ook eisen aan de zonneparken. Ze moeten zorgvuldig worden ingepast in het landschap. “Maar belangrijk is ook dat de omgeving kan meeprofiteren”, zegt wethouder Jeroen van den Heuvel. “Daarom willen we dat de parken voor minimaal vijftig procent in lokaal eigendom zijn, zodat de opbrengsten ook kunnen terugvloeien naar de gemeenschap.” Om dat lokaal eigendom vorm te geven werken we samen met energiecoöperatie Uleco.

Verder zetten we maximaal in op de maatschappelijke meerwaarde van een zonnepark. De ruimte op meer manieren gebruiken en koppelkansen met bijvoorbeeld de landbouwtransitie, natuurontwikkeling, goed waterbeheer en klimaatadaptie hebben een duidelijke voorkeur. De inschrijving loopt tot februari 2024. Daarna worden de initiatieven beoordeeld door een onafhankelijk deskundigenpanel. Daarmee is de kwaliteit van de parken geborgd.

Meer informatie staat op onze website.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?