Per 1 oktober MyWheels nieuwe aanbieder van elektrische deelauto’s in Maashorst

Geplaatst op donderdag 19 september 2024

Maashorst zet een belangrijke stap in de verdere professionalisering van duurzame mobiliteit. Vanaf 1 oktober 2024 neemt MyWheels, een bekende landelijke aanbieder van deelauto's, de rol over van de coöperatie Samen Duurzaam op Weg als nieuwe aanbieder van elektrische deelmobiliteit voor inwoners en werknemers van de gemeente. Dit zorgt ervoor dat elektrische deelmobiliteit behouden blijft in Maashorst en zelfs kan groeien.

Wethouder Jeroen van den Heuvel (duurzaamheid) benadrukt het belang van deze voortzetting: “We hechten er erg aan dat deze vorm van duurzame mobiliteit beschikbaar blijft voor onze inwoners en de collega’s. We zien de overdracht aan MyWheels als een kans om duurzame mobiliteit in de toekomst verder uit te breiden en stevig te verankeren in Maashorst.”

Succesvol pionieren

De coöperatie Samen Duurzaam op Weg, in 2017 opgericht door IBN, Area en de toenmalige gemeente Uden, heeft de afgelopen zeven jaar succesvol gepionierd. Het doel was om deelmobiliteit met elektrische auto's te introduceren en stimuleren binnen de drie organisaties en bij inwoners. Uitgangspunt was al meteen om de deelmobiliteit op termijn verder te professionaliseren en bedrijfsmatiger aan te pakken.

Jeroen Smarius, voorzitter van de coöperatie, kijkt tevreden terug: “Het was een prachtige ervaring om met elektrische deelauto’s te pionieren, in samenwerking met twee organisaties die elk een sterke maatschappelijke visie hebben. Het winnen van de Nationale Autodeel Award 2017 was een mooie opsteker voor iedereen die erbij betrokken was.”

Ook aanbod in landelijke gebieden

De markt voor deelmobiliteit is gegroeid en inmiddels is er ook aanbod van deelautosystemen in gebieden met minder volume/landelijke gebieden, zoals Maashorst. Dit maakt het volgens de coöperatie het juiste moment om deelmobiliteit over te dragen aan een gespecialiseerde marktpartij.

Jan van Vucht, directeur van Area, ziet deze overgang als een logische volgende stap: “In 2017 hebben we onze krachten gebundeld om deelmobiliteit mogelijk te maken voor onze organisaties en de inwoners van Maashorst. Het is mooi dat we dit samen hebben opgepakt, en het is nu logisch dat we een nieuwe fase ingaan.”
Ook Maarten Gielen, algemeen directeur van IBN, is positief over de toekomst: “We zijn trots op wat we hebben bereikt. Het wordt nu echter tijd om een volgende professionele stap te maken en de ontwikkelingen verder op te laten pakken door een partij die hierin gespecialiseerd is.”

Start MyWheels

Op 1 oktober wordt MyWheels officieel de nieuwe aanbieder van elektrische deelauto's in Maashorst. Vanaf die datum zullen de auto’s van MyWheels beschikbaar zijn voor gebruik. Binnenkort volgt meer informatie voor inwoners over het reserveringssysteem en de auto's van MyWheels.

IBN en Area gaan beide in hun eigen deelmobiliteit voorzien. De standplaatsen bij deze organisaties komen per 1 oktober te vervallen. De standplaatsen bij het gemeentehuis in Uden en aan de Kerkstraat 37 in Zeeland blijven behouden, zodat inwoners gebruik kunnen blijven maken van de deelauto's. De standplaats in Odiliapeel wordt voor nu opgeheven vanwege het te lage gebruik van de deelauto daar. In de toekomst wordt verder onderzocht waar mogelijkheden en behoeften liggen.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?